Brez glasbe ni vadbe

17 DEC 2019


Najpogostejši izgovor za odsotnost športanja je pomanjkanje časa. Hmmm, verjemi mi, čas se vedno najde, problem je le v volji. Naj ti predstavim svojo zgodbo.

Sem redno zaposlena predavateljica na fakulteti, poleg tega pa še pisateljica in podjetnica. Kljub temu, da sem zelo zaposlena, si 6x na teden vzamem čas za šport. Zakaj? Ker se potem počutim bolje!

V mladosti sem non-stop migala, starši so me komaj dohajali. Imela sem rada vse športe, z izjemo teka na dolge proge. Tudi osnovni šolo sem zastopala na številnih tekmovanjih. Nato pa se je iznenada vse to končalo. Po osnovni šoli sem se trmasto odločila, da se ne bom več ukvarjala s športom. Kdo bi vedel zakaj, ampak tako je bilo. Enostavno nisem imela volje po nobenem športu.

Čez nekaj let sem si zaželela, da bi se naučila igrati tenis, nato pa še golf. Naučila sem se osnov obeh športov, ampak nikoli zares igrala, ker sem bila kondicijsko preslabo pripravljena. Problem je bil najti nekoga, ki bi stalno igral z mano. Na postavi se mi odsotnost športa sicer ni poznala, saj sem očitno obdarjena z dobro genetiko.

Takrat sem bila v zvezi s fantom, ki me je zelo spodbujal k fitnesu, vendar me delo na napravah ni nikoli navduševalo. Po razhodu s fantom pa sem začutila, da bi bilo dobro, da se spet začnem ukvarjati s športom. Začela sem z jogo. Nato še s plesom. Navdušili so me latino ritmi, zato sem začela hoditi na zumbo. Dala sem še eno možnost fitnesu, ampak ugotovila, da me enostavno ne veseli.

vadba

Joga je po enem letu postala preveč umirjena zame, zato sem začela hoditi na body balance. Ugotovila sem, da če je pri vadbi glasba, ki me animira, bom zadovoljno migala, v nasprotnem primeru ni variante, da bom telovadila. Pa tudi veliko je bilo odvisno od vaditeljice, nekatere so me znale animirati, druge bi najraje zadavila, ups…

Studio, kamor sem hodila, se je zaprl, zato sem morala poiskati alternativo. In našla sem jo kar doma. Od prijateljice sem zvedela za 25-minutno visoko intervalno vadbo. Določila sem si urnik, ob katerih dnevih bom delala posamezno vadbo. Naredila sem si seznam glasbe, ki sem jo navila na ves glas. In začela...

In tako telovadim že štiri leta. Brez pardona. Ne glede na to, kako utrujena pridem iz službe. Če slučajno ob predvideni uri vadbe ne morem izpeljati, najdem drugo alternativno. Včasih prestavim uro, včasih zamaknem dan počitka. Vadb ne izpuščam, razen če sem bolna. Se je pa število vadb doma zmanjšalo, saj sem odkrila svojo novo strast. Strast do odbojke. Ampak to pa je že zgodba za naslednjič...

Absolutno nismo vsi za šport, ampak če ne boš poizkusil različnih športov, ne boš nikoli vedel. V večini primerov moraš samo najti nekaj, kar ti ustreza. Pri meni se trik skriva v glasbi, kaj pa je tvoj trik? Morda pri tebi ni trik v glasbi, ampak samo v dobri športni družbi ;)

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.


« NAZAJ
0

»Če verjameš v uspeh,
lahko to dosežeš!«


Blog za vse ljubitelje aktivnega življenja


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document