Ah, kakšna dieta?!

19 DEC 2019


V poplavi raznovrstnih diet se ljudje počasi izgubljamo. Opcij je nešteto in vsaka obljublja rezultate. Pa bodo ti res prišli?

Besede dieta v mojem besednjaku ni. Se mi zdi, da bi potem stalno imela željo, da to dieto kršim. Sem pa zagovornica zdravega načina življenja. To pa ne pomeni, da ne grešim, saj sem le človek!

Nikoli nisem jedla zelo nezdravo, so se pa na mojem jedilniku (preveč) pogosto znašli sladki in slani prigrizki, izdelki iz bele moke itd. Vsak ima svoj predel, kjer se mu kopičijo zaloge in v mojem primeru je to trebušček.

Pred nekaj leti sem ugotovila, da bi bilo dobro, da spremenim način prehranjevanja. Pojem velike količine hrane in če bi neprestano jedla nezdravo hrano, bi bila to smrtna kombinacija, kljub temu, da veliko telovadim.

Srečo imam, da obožujem zelenjavo in tako sem počasi začela spreminjati razmerja med količino zelenjave in testeninami/rižem/krompirjem. Počasi sem začela nadomeščati izdelke iz bele moke s polnozrnatimi izdelki. Začela sem odkrivati nove sestavine, kot so čičerika, leča, sezam, sladki krompir, hokaido buča itd.

zelenjava

Predvsem pa sem začela peči sladice brez dodanega sladkorja. Moja prijateljica je v tistem času ravno lansirala stran Fit and Sweet in tako sem začela ustvarjati po njenih receptih. Ko sem le imela čas, sem ustvarila nekaj novega, en recept je bil boljši od drugega. Na ta način sem se začela spoznavati z novimi sestavinami, ki jih prej nisem uporabljala (npr. ovseni kosmiči, mandljeva moka, eritrol). Za prihajajoči praznični čas svetujem tale recept, jaz ga obožujem!

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.


Glavno je, da najdeš hrano, ki ustreza tebi! Moraš imeti eno ravnotežje, ob katerem boš ti zadovoljen in tvoje telo zadovoljno. Če bi meni sedaj rekli, da moram nekaj jesti, ne bi želela tega jesti. In prav tako, če bi mi rekli, da česa ne smem jesti, bi tisto jedla s še večjim užitkom. 

Če nasploh ješ zdravo, tistih nekaj obrokov, ko se prekršiš, nima velikega vpliva. Uživaj v hrani na potovanjih, rojstnih dnevih in drugih zabavah, doma pa poskrbi za zdrave sestavine in zdravo življenje. Verjemi mi, bolje se boš počutil!« NAZAJ
0

»Če verjameš v uspeh,
lahko to dosežeš!«


Blog za vse ljubitelje aktivnega življenja


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document