Športni film za praznične dni

27 DEC 2019


V prazničnih dnevih si lahko vzamemo čas zase in za naše razvade. Priznam, da so moja razvada filmi, prav posebne emocije pa v meni vzbudijo športni filmi.

Žalosti me dejstvo, da je tako zelo malo dobrih filmov o športih priljubljenih v Evropi. Seveda je za to krivo dejstvo, da je dežela filmov Amerika, kjer so popularni drugi športi kot v Sloveniji. Veliko filmov je o konjskih dirkah, rugbyu, ameriškem nogometu, baseballu, boksu. Ne razumi me narobe, vse to so zanimivi športi, ampak žal običajnemu Slovencu te discipline niso blizu. Sama bi si želela videti filme o smučanju, smučarskih skokih, odbojki, košarki itd. Zgodbe o življenju nekaterih slovenskih športnikov bi bile sijajne za kakšen hollywoodski film, ampak žal verjetno do njih ne bo nikoli prišlo.

Vseeno pa se najdejo tudi ameriški filmi s športom, ki nam je blizu. Eden od teh je film Mogočni racmani (The Mighty Ducks) iz leta 1992. Gre za športno komedijo oziroma dramo o mladinski hokejski ekipi. Film prikazuje zgodbo bivšega obetavnega hokejista, sedaj odvetnika, ki si zaradi vožnje pod vplivom alkohola prisluži kazen družbeno koristnega dela – treniranje lokalne otroške hokejske ekipe. V slabih razmerah za trening poskuša ekipo popeljati iz brezna na športni olimp.

hokej

Filmi o vzponih in padcih športnih ekip me vedno znova navdušijo. Ni lepšega kot videti strast in trud igralcev. Sanje o bleščeči prihodnosti. Vera v to, da je uspeh možen. Nekateri filmi te enostavno ne pustijo ravnodušne. Ljudje si želimo ostati brez besed, tako kot sem jaz ob spodnjem videu. Ni lepšega kot to!

gdpr:enable_cookies_to_see_video« NAZAJ

»Če verjameš v uspeh,
lahko to dosežeš!«


Blog za vse ljubitelje športa


Popularno
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document