Športni film za praznične dni

27 DEC 2019


V prazničnih dnevih si lahko vzamemo čas zase in za naše razvade. Priznam, da so moja razvada filmi, prav posebne emocije pa v meni vzbudijo športni filmi.

Žalosti me dejstvo, da je tako zelo malo dobrih filmov o športih priljubljenih v Evropi. Seveda je za to krivo dejstvo, da je dežela filmov Amerika, kjer so popularni drugi športi kot v Sloveniji. Veliko filmov je o konjskih dirkah, rugbyu, ameriškem nogometu, baseballu, boksu. Ne razumi me narobe, vse to so zanimivi športi, ampak žal običajnemu Slovencu te discipline niso blizu. Sama bi si želela videti filme o smučanju, smučarskih skokih, odbojki, košarki itd. Zgodbe o življenju nekaterih slovenskih športnikov bi bile sijajne za kakšen hollywoodski film, ampak žal verjetno do njih ne bo nikoli prišlo.

Vseeno pa se najdejo tudi ameriški filmi s športom, ki nam je blizu. Eden od teh je film Mogočni racmani (The Mighty Ducks) iz leta 1992. Gre za športno komedijo oziroma dramo o mladinski hokejski ekipi. Film prikazuje zgodbo bivšega obetavnega hokejista, sedaj odvetnika, ki si zaradi vožnje pod vplivom alkohola prisluži kazen družbeno koristnega dela – treniranje lokalne otroške hokejske ekipe. V slabih razmerah za trening poskuša ekipo popeljati iz brezna na športni olimp.

hokej

Filmi o vzponih in padcih športnih ekip me vedno znova navdušijo. Ni lepšega kot videti strast in trud igralcev. Sanje o bleščeči prihodnosti. Vera v to, da je uspeh možen. Nekateri filmi te enostavno ne pustijo ravnodušne. Ljudje si želimo ostati brez besed, tako kot sem jaz ob spodnjem videu. Ni lepšega kot to!

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.« NAZAJ
0

»Če verjameš v uspeh,
lahko to dosežeš!«


Blog za vse ljubitelje aktivnega življenja


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document