Si vzameš čas za rekreacijo?

29 JAN 2020


Čas je dobrina, ki nam je kronično primanjkuje. Posledično nam pogosto zmanjka časa ravno za rekreacijo.

Gibanje je pomembno za naše dobro počutje, a nikjer ni jasno določeno, koliko časa dnevno ali tedensko naj bi se gibali. Inštitut za varovanje zdravja RS priporoča vsaj 30 minut telesne dejavnosti na dan. Za nekatere bo dovolj že vsakodnevni krajši sprehod, za druge manj kot dveurna intenzivna vadba nekajkrat na teden ne pride v poštev. Ljudje smo si različni in temu je prilagojena tudi potreba telesa po gibanju. Nekateri potrebujejo športnega partnerja, drugi raje vadijo sami.

Kljub znanstveno dokazanim učinkom redne telesne dejavnosti se ljudje, ko se nam delo nakopiči, pogosto odrečemo ravno rekreaciji. Ker naj bi nam ravno rekreacija vzela veliko časa, a temu ni prav tako. Kakovostno vadbo lahko opraviš doma že v roku pol ure. Res pa je, da moraš imeti za to samodisciplino. Zavedanje, da za svoje dobro počutje rabiš šport. Miganje mora postati tvoj stil življenje. Šport mora postati tvoj užitek.

Vadba doma

Dokler je zate šport nujno zlo, boš odlašal z njem. Če ne boš užival v njem, ne boš imel motivacije. Časa za šport potem ne boš našel, ker bo imelo v tvoji glavi prednost vse drugo. Služba, prijatelji, družina, drugi hobiji itd. In s tem ni nič narobe, če se dobro počutiš. Nismo vsi za vse in truditi se z nečim, česar ne želiš, nima smisla. To vodi zgolj v slabo voljo.

Če pa šport izboljšuje tvoje počutje, je prav, da si izboriš čas zanj. Najdi vadbo, ki te veseli in si lahko vzameš čas za njo. Če nimaš samodiscipline, da bi telovadil sam, si lahko naročiš spletni program vadbe. Mnogo ponudnikov obstaja, ki ponujajo podporo skozi celoten proces (npr. Patricia Pangeršič, Nuša Gnezda, Luka Trekman). Praviloma za to dobiš video posnetke vadb, jedilnik ter vključenost v FB podporno skupino.

Si moraš pa prvo tega želeti, če želje po vadbi nimaš, ti tudi ti programi ne bodo popolnoma nič koristili. Čas za rekreacijo se vedno najde, če imaš voljo zanjo. Če pa zanjo volje nimaš, pa časa ne boš nikoli našel. Za začetek ti dam v vpogled en video, da vidiš, ali ti taka vadba odgovarja. Če ti je všeč, ne čakaj na maj, ampak MIGAJ ZDAJ ;)

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.« NAZAJ
0

»Če verjameš v uspeh,
lahko to dosežeš!«


Blog za vse ljubitelje aktivnega življenja


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document