Očarljiva Škofja Loka

3 FEB 2020


Srednjeveško mesto. Očarljive ulice. Grad. Reka. Narava. Čudovit razgled. In še lepši izleti po Škofjeloškem hribovju!

Škofja Loka je mesto številnih kulturnih znamenitosti, kot so gradovi in dvorci, rečni mostovi, znamenite cerkve in spominska obeležja. Sprehod po starem delu mesta, ki stoji na rečnih terasah in obsega Mestni trg in Spodnji trg, vas ne bo pustil ravnodušnih. Meni osebno pa je najlepši sprehod na Loški grad. Razgled, ki se odpira je prečudovit. Mesto ponuja številne kulturne in športne prireditve za mlade in stare. Seveda ne smemo pozabiti na gurmane, mesto ponuja številne odlične gostilne, v katerih lahko dobite tipične lokalne specialitete.

A poleg čudovitega mesta je Škofja Loka izhodišča točka za številne pohodniške, kolesarske in konjeniške izlete. Škofjeloško hribovje omogoča številne pohodniške užitke. Za vsakogar se najde primerna pot, tako za družine, rekreativce kot tudi za bolj zahtevne pohodnike. Mnogo vrhov ponuja na vrhu planinske koče in domovi, ki ponujajo tradicionalno loško kulinariko. Predvsem priljubljen je pohod na Lubnik, 1025m visok hrib nad Škofjo Loko, iz katerega imaš pogled nad osrednjo Slovenijo, od Kepe do Snežnika.

Blizu Škofje Loke sta tudi dve smučišči Stari vrh in Soriška planina, na katerih je možno smučanje in deskanje na snegu. Smučišče stari vrh je osrednji zimskošportni turistični center Škofjeloškega hribovja in ponuja 12 km prog. Prednost je predvsem to, da je veliko prog primernih za otroke, malo manj pa za bolj zahtevne smučarje. Ima pa smučišče ponudbo tudi za nesmučarje - sankališče, »bob« steza za drčanje z zračnicami, manjša skakalnica in različna otroška igrala.

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.

Blizu pa se nahaja tudi smučišče Soriška planina, ki ima tudi sankaško progo in snežni park.. Proge v skupni dolžini 7 kilometrov so primerne za rekreativce in predvsem družine z otroki.

Škofjeloško hribovje s svojo razgibano pokrajino pa ponuja tudi možnost kolesarjenja in gorskega kolesarjenja. Za vse ljubitelje kolesarstva so na voljo urejene in dobro označene kolesarske poti, združene v kar 390 km dolgo Loško kolesarsko pot. Na voljo je 12 etap različne težavnosti, od krajših in manj zahtevnih do daljših, ki so primernejše za kondicijsko bolje pripravljene kolesarje. Bolj pogumni kolesarji se za kolesarsko pot odločijo tudi pozimi, posebno lepo pa je v pomladanskem času, ko vse cveti.

Še nisi prepričan? Po tem videu boš spremenil mišljenje!

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.« NAZAJ
0

»Če verjameš v uspeh,
lahko to dosežeš!«


Blog za vse ljubitelje aktivnega življenja


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document