Športni film Rush

22 MAR 2020


Formula 1. Hitrost. Adrenalin. Rivalstvo. Zmagovalec je lahko samo en!


Že v mladosti me je pritegnila formula 1. Kljub nesmiselnemu vrtenju v krogu je nekaj na njej. Film Rush je biografski športni film iz leta 2013, ki se osredotoča na rivalstvo med dvema dirkačema formule 1, Britancem Jamesom Huntom in Avstrijcem Nikijem Laudo. Oba sta bila izjemno talentirana in drzna, vprašanje pa je, kateri je pripravljen tvegati več. Ogled filma močno priporočam, saj te ves čas drži v napetosti. Zgodba te posrka vase in te ne pusti ravnodušne.

športni film

Motociklizem kot tak pritegne ogromno število gledalcev in v njem se obračajo ogromne vsote denarja. Tekme so vedno množično obiskane, tekmovalci imajo veliko privržencev povsod po svetu. Zakaj? Zato, ker je tako adrenalinski in nevaren šport. Že ena sama napaka te lahko stane življenja. V motociklizmu je zaradi tako velikih hitrostih največ smrtnih žrtev. Avstrijec v filmu reče, da sprejema 20% tveganja za smrt. Kar je več od tega, zanj enostavno ni bilo sprejemljivo.

Koliko smo ljudje pripravljeni tvegati za zmago? Nekateri več, drugi manj. Nekateri športi so bolj tvegani, drugi manj, a šport brez tveganja za poškodbo ne obstaja. Če bi ljudje stalno imeli v glavi tveganje, bi verjetno ostajali doma. Še danes, ko bi morali biti vsi doma, nekateri kljub opozorilom tvegajo in hodijo po visokogorju. Ravno to tveganje jim daje občutek, da živijo. Šport nam popestri naše dneve in nam daje navdih za naprej. To vidimo še toliko bolj sedaj, ko smo zaradi samoizolacije prikrajšani zanj.

Šport piše številne pretresljive zgodbe, zgodbe o padcih in navdihujočih vzponih. Se še spomnite zgodbe naše Petre Majdič? Kljub poškodbi je na koncu osvojila bronasto medaljo na olimpijskih igrah v Vancouvru. Za uspeh je bila pripravljena tudi tvegati svoje zdravje, adrenalin je tisti, ki jo je gnal v skrajnost, da je iz sebe iztisnila zadnji atom moči. In uspela! Ljudje zmoremo ogromno, samo poskusiti moramo. Veselimo se spet tega dne, ko bomo prosto lahko migali.

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.« NAZAJ
0

»Če verjameš v uspeh,
lahko to dosežeš!«


Blog za vse ljubitelje aktivnega življenja


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document