Rogla z idiličnimi Lovrenškimi jezeri

4 AVG 2020


Pot med krošnjami. Gozdne poti. Krave. Jezera. Borovnice. In odličen borovničev zavitek.

Rogla je naselje v Občini Zreče, ki se nahaja na Pohorju na nadmorski višini okoli 1500 m. Kot smučarski narod večinoma vemo, da je tam smučišče, manj pogosto pa se nanjo odpravimo v poletnem času. A jo povsem neutemeljeno zanemarjamo, saj je v poletnem času čudovita.

Že takoj, ko se z avtom vzpenjaš nanjo, vidiš številne kolesarje, ki gonijo v hrib. Jih kar malo občuduješ. Rogla je raj za kolesarje – na voljo imajo cestne vzpone, številne gorske poti ter še kolesarski park Rogla, kjer se ljubitelji adrenalina lahko spustijo po eni od šestih prog. Kolesarskih poti po Rogli so odlična izbira za krajši ali celodnevni izlet.

Mi smo se raje odločili za pohodništvo. Številne različno dolge in zahtevne planinske poti, primerne za pohodnike vseh generacij, se razpredajo po planoti Rogla.

pot do lovrenških jezer


Označene poti te popeljejo do Lovreniških jezer, Ribniške koče, Osankarice ali Črnega jezera. Mi smo si izbrali pot izpred hotela Planja do Lovrenških jezer. Traja okoli 1 uro in 15 min normalne hoje. Večinoma je pot položna, s koreninami dreves, ima pa okoli pet manjših vzponov.

Gozdna pot

Jezera so zelo majhna, a čudovita, sploh z lokvanji. Če greš sedaj, lahko nabiraš še borovnice. Wiiiiii :) 

lovrenško jezero

Poleg pohodništva in kolesarstva je Rogla primerna tudi za rolanje, saj je temu namenjena 2,4 km dolga asfaltirana proga. Poleg tega Rogla za organizirane skupine ponuja tudi dve nogometni igrišči na naravni travi, nogometno igrišče na umetni travi, 4 peščena teniška igrišča ter zunanja igrišča za košarko. Ljubiteljem športa nedvomno ne bo dolgčas.

Športnik

Rogla ponuja ogromno tudi za družinski izlet, saj prirejajo številne aktivnosti za otroke. Ker smo mladi po duši, smo se tudi mi odpravili po Škratovi učni poti ter se spustili po sankališču Zlodejevo. 

Pred kratkim pa so odprli tudi Pot med krošnjami Pohorje, ki so jo zgradili zraven hotela Natura. Pot dolga 1043 metrov se med smrekami vije do 20 metrov visoko, na koncu pa sledi vzpon na razgledni stolp, iz katerega se lahko spustiš po toboganu, kar je predvsem velika atrakcija za otroke.

Pot med krošnjami

Za pot se priporoča jasno vreme, da lahko uživaš v razgledih po pohorskih gozdovih in v dolino. Mi žal nismo imeli te sreče, saj je megla kar vztrajala.

Ko boš prijetno utrujen od raziskovanja lepot Rogle, se lahko ustaviš tudi v planinskih kočah ali restavracijah, ki ponujajo tradicionalno kulinariko. Mene je predvsem navdušil borovničev zavitek, brez katerega ne smeš oditi z Rogle. Ljubitelji dobre hrane in pijače v teh krajih res pridejo na svoj račun, predvsem za ljubitelje mesnih specialitete (jelenov hrbet, pohorski lonec) je to pravi raj. 

Borovničev zavitek

Za konec si lahko privoščiš še razvajanje v wellness centru hotelu Planja ali pa se zapelješ v dolino v terme Zreče. Oboji imajo čudovit kompleks savn. Terme Zreče imajo poleg notranjega bazena tudi velik kompleks zunanjih bazenov ter zraven še igrišče za odbojko na mivki.

Terme Zreče

Za ljubitelje dobre pijače pa poskrbi vinska klet Zlati Grič v Slovenskih Konjicah, kjer ti je na voljo degustacija vin. Predvsem ljubitelji belih vin boste prišli na svoj račun, zraven boste lahko degustirali tudi lokalni sir. Toplo priporočam!

Zlati Grič

Mi smo bivali v Zrečah v Zimzeleni apartma, bilo nas je 6 in smo zelo uživali. Čisto, prostorno, lepo opremljeno in še z igrali za otroke, če prideš z družino. Cena je pa več kot odlična, možno je tudi koriščenje turističnih bonov.

Še nisi prepričan, da bi obiskal Roglo? Po tem videu boš spremenil mišljenje!

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.



« NAZAJ
0

»Če verjameš v uspeh,
lahko to dosežeš!«


Blog za vse ljubitelje aktivnega življenja


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document