Divje na domačem krožniku

14 APR 2021


Delavnica nabiranja in priprave divjih rastlin

Migaj zdaj partner: Polna cajna
Dan in čas: 20.4. ob 18:00
Trajanje: 2h
Plačilo: brezplačno
Obvezna prijava: https://migajzdaj.si/aktivnost/105
Povezava na dogodek: https://www.facebook.com/groups/126846159285824

Tokratni Migaj zdaj dogodek bo delavnica nabiranja divjih rastlin in priprava jedi iz njih, ki jo bo izvedla Migaj zdaj partnerka Monika Golja, ki ponuja delavnice pod imenom Polna cajna. Ko se sprehajamo ali tečemo po gozdu, ponavadi nismo pozorni na okolico okrog sebe. Ko enkrat spoznamo, da je večina rastlin, ki rastejo ob naših vsakodnevnih poteh užitnih, pa se težko upremo vsaj pogledu nanje, kaj šele temu, da bi jih nabrali in si pripravili okusen in koristen obrok.

Na delavnici boste spoznali nekaj divjih rastlin, ki jih lahko naberete ob vsakodnevnem gibanju v gozdu ter jedi, ki jih lahko iz njih pripravite. Dotaknili se bomo čemaža, pljučnika, smrdljivke oz. gozdnega regrata in zajčje deteljice. To, da okus čemaža spominja na česen, ste najbrž vedeli. Da pa listi pljučnika spominjajo na kumaro, smrdljivka na kuhan krompir, zajčja deteljica pa na limono, je morda za koga novo. Vabljeni, da se pridružite in tudi sami preizkusite, na katera vsakodnevna živila vas divje rastline spominjajo.

Zate bo Monika na koncu delavnice pripravila poseben izziv, nagrada pa bo brezplačna delavnica divje hrane v živo in Migaj zdaj majica.

POLNA CAJNA
Foto: Karmen Zalokar« NAZAJ
0

»Če verjameš v uspeh,
lahko to dosežeš!«


Blog za vse ljubitelje aktivnega življenja


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document